Am revenit la Silviu Țolu Podcast Show (cam târziu, știu, dar permiteți-mi să folosesc celebra vorbă… ‘mai bine mai târziu decât niciodată’) și în episodul cu numărul 21 (sau primul episod al celui de-al doilea sezon STPS) îi facem o vizită în studio fotografului Alex Gâlmeanu. Este foarte probabil să îl știți pe Alex sau sunteți cu siguranță familiari cu munca sa (trebuie să fi văzut pe undeva măcar un portret de-al său), dar, în câteva cuvinte, Alex lucrează în domeniul artei fotografice încă din 1998 (de douăzeci de ani!), timp în care a colaborat cu mai toate publicațiile (de modă, dar nu numai) și agențiile de publicitate din România, precum și cu branduri și companii internaționale,  a avut expoziții la București, Paris, Toulouse, Nantes, Rejkyavik etc.

Mai mult decât volumul său de muncă, autenticitatea și calitatea fotografiilor, precum și inițiativele sale artistice îl recomandă pe Alex Gâlmeanu drept unul dintre cei mai de succes fotografi români și, așa cum l-am cunoscut și eu, un om extrem de pasionat de munca sa.

În acest episod, Alex îmi povestește despre cum l-a ajutat fotografia să depășească anumite inhibiții sociale și să-i dea un rost, de ce îi plac orașele aglomerate și ce anume îl inspiră, despre proiectele lui secundare, în special Muzeul De Fotografie, dar și multe subiecte adiacente. Este o discuție amplă, dar deloc plictisitoare și sper să vă bucurați în tihnă de episodul de azi.

Pentru a vedea o mare parte din fotografiile lui, accesați site-ul alexgalmeanu.com – pentru proiectele comerciale, www.alex.ro – pentru a intra în “laboratorul său de încercări” sau urmăriți-l pe Instagram, unde postează un content de foarte bună calitate.

Alex Gâlmeanu: “În cariera mea, aș putea să identific foarte multe puncte în care, pur și simplu, soarele și-a întors fața către mine.”

Show notes:

Filmul Călărețul Electric

“Cred absolut că toată lumea poate fi creativă și cred că toată lumea poate face artă.”

Muzeul de fotografie

Povestea cu nunta englezească, explicată pe larg în acest articol

Fotografii de la cutremurul din 1940

Jean-Luc Picard – personajul din Star Trek cu care Alex ar vrea să stea de vorbă

Susan SontagOn photography

Alex Gâlmeanu la Silviu Țolu Podcast Show
Silviu Țolu Podcast Show în studioul lui Alex Gâlmeanu

Dacă v-a plăcut discuția mea cu Alex sau orice altă conversație STPS, îmi puteți lăsa un review pe iTunes și puteți share-ui episodul preferat cu prietenii.

Notițe și linkuri uitle pentru toate episoadele Silviu Tolu Podcast show găsiți pe silviutolu.com la categoria Podcast.

Episodul de astăzi a fost realizat cu sprijinul bunilor prieteni de la Allure Management și Allure Production, cărora le mulțumesc.

Iar acum este timpul ne reamintim că…

Succesul e de partea celor muncitori!

Pe data viitoare!

Marius Chivu la Silviu Țolu Podcast Show

Listen to Stitcher

Episoadele anterioare le puteți asculta accesând categoria Podcast de pe blog.