În episodul cu numărul 17 îl am ca invitat pe Avram Laurențiu Achim, președintele Federației  Somelierilor din România, co-fondator la New Greek Wine și creatorul Savor HD.TV, un Web App de edutainment (education through entertainment) în domeniul gastronomiei.

Pe site-ul Horeca.ro, el este descris drept un tip “autodidact şi neconvenţional, un somelier care s-a dezvoltat profesional pe căi informale.” Achim a participat în România la lansarea şi desfăşurarea a numeroase proiecte din industria ospitalităţii. A fost unul din primii organizatori de concursuri de barmani, somelieri şi barista din ţara noastră precum: Flair Crash (Marriott), WineMaster şi Barista (Barfest). A înfiinţat totodată și prima asociaţie interprofesională din România, Asociaţia Barmanilor şi Somelierilor Români.”

În episodul de astăzi discutăm despre pasiune, despre succes în lumea enologică și nu numai, despre vinurile românești și care sunt atribuțiile sommelierului, despre asocierea dintre mâncare și vin și multe altele.

Avram Laurențiu Achim la Silviu Țolu Podcast ShowMarius Chivu la Silviu Țolu Podcast Show

Am înregistrat acest episod la Qreator, într-un ambient foarte plăcut, așa cum veți vedea, pentru că supriza din această săptămână este că datorită lui Achim (mi-a permis să-l tutuiesc) și a lui Sirk am putut, cu ajutorul Savor HD.TV să înregistrăm episodul 17 și în format video. Îl puteți urmări mai jos.

Avram Laurențiu Achim: “Sommelierul este o interfață între lumea ezoterică a vinului și lumea reală de zi cu zi.”

Îl puteți urmări pe Achim pe Instagram (@avram_laurentiu_achim) și pe Facebook (@SOMMAQYM).

Show Notes:

Somm – documentarul pe care l-am văzut pe Netflix

Episodul cu Răzvan Crișan

Savor HD.TV

Cartea 1000 de vinuri excelente și The complete wine course

Dacă v-a plăcut acest episod sau orice alt episod Silviu Țolu Podcast Show m-ar ajuta să-mi lăsați un review pe iTunes și să recomandați podcastul prietenilor!

Cu atât mai bine pentru cei pasionați de vin, să nu uităm că:

Succesul e de partea celor muncitori!

Marius Chivu la Silviu Țolu Podcast Show

Listen to Stitcher

Notițe pentru restul episoadelor găsiți →aici

#slowmotion #video #somm #sommelier #decanting #savor #savorhdtv #preachingaboutwine

A post shared by SAVOR HD.TV (@avram_laurentiu_achim) on

Avram Laurențiu Achim la Silviu Țolu Podcast Show
Camera de relaxare de la Qreator by iqos