În episodul cu numărul 8 îl am alături pe scriitorul, traducătorul și cronicarul literar, Marius Chivu.
Se poate să îl știți din Dilema Veche, din revista de proză scurtă Iocan (pe care o coordonează alături de Florin Iaru și Cristian Teodorescu), din emisiunile sale de la Urban Sunsets (All you can read și All you can listen), din cursurile de Creative Writing pe care le ține deja de șase ani, sau poate pur și simplu l-ați văzut la un concert de Jazz.
Despre aceste proiecte, dar și despre cum și-a dat seama că vrea să devină scriitor, despre literatura română în anul 2018 și ce presupune statutul de scriitor discutăm în acest episod.
Vorbim puțin și despre muzică și cinematografie, despre importanța “pierderii vremii”- într-un mod util, despre Hemingway, iar Marius îmi spune care este trucul său pentru productivitate.
Marius Chivu: “Eu am o definiție simplă a succesului: faptul că fac numai ce îmi place și că trăiesc numai din scris.”
Nu uitați să cumpărați și să citiți cărțile lui, Sfârșit de sezon, Trei săptămâni în Himalaya, Trei săptămâni în Anzi, dar și antologiile de poezie sau cărțile de proză scurtă ce îl au ca editor.
Pe Marius îl puteți urmări pe Facebook și pe Instagram.
Show notes din acest episod:
⊕ Articolele din Elle
⊕ Haruki Murakami – Pădurea norvegiană
⊕ Articolul din The New Yorker despre Hemingway, de Lillian Ross, How do you like it now, gentlemen?
⊕ Mircea Cărtărescu – Trilogia Orbitor, Solenoid
⊕ Philip Roth – Teatrul lui Sabbath
⊕ Pink Floyd – Dark Side of the Moon / Wish you were here
Afișul pe care M. Chivu l-ar pune pe Crucea de pe Caraiman:
Le mulțumesc celor de la Kane Seasonal Bistro, care ne-au găzduit în acest episod. Dacă vreți să descoperiți o bucătărie creativă și foarte gustoasă, îi găsiți pe Strada Tunari 60. Recomand!
Pentru notițele celorlalte episoade, apăsați aici.