Am revenit cu al doilea Moodboard de Luni, de această dată creat în jurul ideii de Tweed – o țesătură din lână specifică Scoției și Irlandei (Harris Tweed) perfectă pentru sacouri și paltoane pentru că este durabilă și rezistentă la umiditate. Sigur știți din filme, când ies englezii la vânătoare, de multe ori poartă sacouri în culori verzi-pământii. Ei bine, acela este Tweed-ul.

Am ales “tema” aceasta pentru că la asta m-a dus cu gândul luna Octombrie, într-o dimineață, acum câteva zile, când m-am lăsat iar purtat de imaginație într-un periplu în care personajele purtau mult Tweed.

Așadar, acesta este moodboard-ul:

Tweed Season - Monday's Moodboard by Silviu Tolu

O zi din sezonul de Tweed ar începe cu o cafea făcută la o Moka de bună calitate ce pare ușor veche, pentru că este – în lumea aceasta, oamenii cunosc prea bine regula “Cumpără mai puțin/mai rar, dar mai bun”, chiar și în cazul obiectelor uzuale. Sigur, aragazul ar fi un La Cornue.

Cu ceașca de cafea în mână (nu suntem atât de plicticoși să bem ceai negru) ar urma un bărbierit clasic, învățat de la un bunic pe care îl chema Edward. Bunicul stropea cafeaua cu whiskey, însă acum e prea devreme pentru tărie și avem lucruri de făcut.

Personajele din această lume poartă Belgian Loafers Baudoin & Lange prin casă și mocasini sau boat shoes pe afară, în zilele în care nu plouă.

Se citește apoi un articol din suplimentul literar al The New York Times (venit duminică). Opțional, se poate citi cu voce tare poezie de John Keats.

Ziua începe să prindă contur, așa că este timpul pentru micul-dejun: pâine prăjită cu unt și dulceață de afine. Este poate și momentul oportun să ieșim din halat și să începem a ne îmbrăca.

Tweed Season on silviutolu.com
Fotografie de Slim Aarons
Tweed Season - Silviu Tolu
Prince Edward VIII – Getty Images

În această ținută trebuie făcute lucruri din cele mai importante: verificarea corespondenței (da, în lumea Tweed încă se scriu scrisori și bilete de mulțumire, mai ales între prietenii din Ivy League, în ciuda concurenței acerbe), studiul unei cărți obscure din perioada renascentistă sau, poate, al un concert de pian de Liszt.

Tweed Season - Monday's Moodboard by Silviu Tolu

Pentru că viața lipsită de griji este una activă, după amiaza poate să te prindă jucând polo sau făcând sailing. În zilele mai posomorâte, o plimbare prin pădure pentru a căuta trufe este îndeajuns.

În sezonul Tweed se bea foarte mult vin roșu, începând cu ora 3PM. Vin greu, de Bordeaux. Fie din portbagajul Range Rover – ului dacă situația o cere, cu scuzele de rigoare pentru impolitețe, fie civilizat, la masă, cu brânză (tot) franțuzească și pâine cumpărată dimineața de la Farmer’s Market (de către un Butler cu mustață albă). De fapt, sunt zile în care preocupările intelectuale câștigă în fața nevoilor (de a avea mâncare caldă, de exemplu), și atunci se poate trăi doar cu pâine, unt, brânză și vin de Bordeaux.

În fine, seara te poate prinde în apartamentul unor prieteni, cântând la pian, dar de data aceasta ceva mai săltăreț, un jazz de Brubek sau ceva mai sentimental de Bill Evans, sau într-o cabană din Montana, fără conexiune la telefonul mobil și unde electricitatea se oprește (voit) la ora 9:30PM. Indiferent de situație, sacoul de Tweed este unde trebuie să fie. Pe umerii personajului.

Tweed Season - Monday's Moodboard by Silviu Tolu
Tweed Season - Monday's Moodboard by Silviu Tolu
Tweed Season - Monday's Moodboard by Silviu Tolu

Este luni. Și acesta este Monday’s Moodboard. Să aveți spor în tot ceea ce faceți!

Silviu Tolu Signature / silviutolu.com

Follow me on Instagram: